Helge Einar Roald om fettsuging i SpaBeauty

SpaBeautyPlastikkirurg Helge Einar Roald fra Teres Colosseum skriver i novembernummeret av SpaBeauty om fettsuging. Han er fascinert av mulighetene for å kunne forme fettet. I magasinet skriver han:

«Man kan fjerne det der det er for mye, flytte det eller eventuelt legge til fett der det mangler. Men i motsetning til keramikeren som kan forme, legge til og trekke fra leire uendelig mange ganger før man brenner det endelige produktet, har vi som kirurger en litt annen virkelighet å forholde oss til. Fettcellene er levende celler, dels omgitt av bindevevsceller og stamceller. Når vi arbeider med fett setter vi i umiddelbart i gang en reparasjonsprosess. Kroppen opplever vår inntreden som et traume (en skade) og vil reparere. Vi former fettet under operasjonen, men det er pasientens reparasjonsevne som er avgjørende for det endelige resultatet.»

Når det gjelder alternativene til den vanligste fettsugingsmetoden (liposkulptur), er Roald skeptisk og understreker at hovedproblemet er at mange pasienter ikke opplever at effekten er tilfredsstillende. De får rett og slett ikke resultater som kan sammenlignes med tradisjonell fettsuging. Det finnes mange mer eller mindre seriøse alternative behandlingsformer. De mest kjente er thermage, ultralyd, kryolipolyse og coolsculpting.

Les også: Dr Amland ved Teres Nobel advarer mot SmartLipo – fettfjerning med laser

Ingen kommentarer enda

Legg igjen en kommentar